Hvilken spillkonsoll bør du velge?

2020-10-22

Lurer du på hvilken spillkonsoll du bør velge? Da er du på rett sted. Der du for noen år siden bare hadde et par alternativer å velge blant, har du i 2020 et helt hav. Før valgte de som foretrakk Mario Nintendo, og de som foretrakk Sonic Sega – enkelt og greit. Men hvordan går du frem for å ta riktig valg i dag?

Slik tar du det vanskelige valget

I dag er det vanskeligere å finne riktig konsoll. Den skal passe deg, spillestilen din og ikke minst budsjettet ditt. Dessuten finnes det mange eksklusive spill tilpasset visse konsoller. Disse bør du ha i fokus – det vil spare deg masse tid.

Husk også at vi lever i en verden der teknologien utvikles. Oppdateringer og tekniske justeringer sørger blant annet for at enkelte spill kan spilles i 4K og HDR. Dette må du vektlegge i valget av konsoll.

Før du velger konsoll, bør du vurdere om du foretrekker 4K eller HD. Er det førstnevnte som appellerer til deg, er det nok PS4 Pro, Xbox One og Xbox One S som er de mest aktuelle konsollene. Foretrekker du HD, er det PS4 Slim og Nintendo Switch du bør gå for.

Liker du skyting og racing, er Xbox full av denne typen spill. Sonys spillutvalg er roligere – det gjelder også rollespill-/RPG-spillene deres. Nintendo egner seg best til tradisjonelle spill som Pokémon og Mario.

PlayStation 4

PlayStation fortsetter markedsføringen av de handlingsbaserte enspillerspillene som Spider-Man, Uncharted, Horizon Zero Dawn, God of War og The Last of Us til tross for den stadig økende interessen for tjenestebaserte RPG-spill, der flere kan spille sammen.

Du kan også teste ut virtuell virkelighet, men da må du kjøpe PlayStation VR-headset separat. Dette lønner seg om du for eksempel liker å spille videoautomater på nettcasinoer. PlayStation støtter mange spilleautomater – for eksempel Storspiller spilleautomater, hvor du enten kan spille for underholdningens del eller for å konkurrere mot vennene dine.

PlayStation 4 Pro

PlayStation 4 Pro gjør alt PlayStation 4 gjør – og litt mer. Denne konsollen fra Sony er et godt valg om du foretrekker muligheten for 4K-oppløsning og HDR.

På Playstation 4 Pro kan du spille alle spill på samme måte som på den tradisjonelle Playstation 4-konsollen. Merk deg også at du ikke trenger å starte på nytt om du oppdaterer til Pro-varianten. Spillbiblioteket ditt forblir det samme, og du trenger ikke å betale spillene som nå er tilgjengelig i 4K på nytt – selv om både utseendet og utførelsen er forbedret.

Xbox One S

Denne konsollen skalerer opp alt den normale PS4-konsollen ikke klarer. Spesifikasjonene til Xbox One S er ikke de samme som hos PS4 Pro eller Xbox One X – oppløsningen på 1080p utvides til en 4K-skjerm uten noe smart kontrollpanel. Oppgraderingen er både bemerkelsesverdig og billig.

Konklusjon

Vi er her for å hjelpe deg å ta en bedre avgjørelser. Vi er ikke på noens lag, og foretrekker ingen aktører over de andre. Målet vårt er å gi deg så relevant informasjon om disse moderne konsollene som mulig, slik at du enklere kan ta et valg tilpasset deg og preferansene dine.